gBlog
  • Tell a Friend...
  • Info

Denne gBlog indeholder indlæg om g-link CMS ver. 1.5 og nyere.

This gBlog contains posts regarding g-link CMS ver. 1.5 and newer.
    (Unfortunately it's only in Danish Language - so far)

Recent Comments

12-03-2012 19:38
         AndersT. Nielsen
     28-12-2011 21:34
         AndersT. Nielsen

Calendar

17-10-2011
    g-link CMS ver. 1.5 i endelig version

17-10-2011
    Årets digitale julekalender fra g-link.dk kan bestilles

20-09-2011
    g-link CMS ver. 1.5 RC2 release til test

Så er g-link CMS ver. 1.5 [2012-03-01] klar til download

Published 01-03-2012 02:41 - Nyt om ver. 1.5

New Version 1.5

g-link CMS

Nyt i
    g-link CMS ver. 1.5

-uddrag af g-link.dk nyheder

Du kan hente den nye version direkte på dette link: http://www.g-link.dk/download/2012-03-01_g-link_ver15.exe eller via www.g-link.dk => Download

Version 1.5 indeholder de mest gennemgribende ændringer siden g-link CMS så dagens lys for mere end 5 år siden – alle moduler er skrevet om i forhold til tidligere versioner, og der er kommet rigtig megen ny funktionalitet til.

Blandt nyhederne er:

- Ny sidestruktur: g-link CMS arbejder ikke længere med rammer (frames), så hver side er én side med én URL

- Ny navigationsmenu: Den nye menu bruger ikke længere javascripts, men er lavet som en liste med et tilhørende style sheet. Det betyder bl.a. at den kan vises på håndholdte enheder, som ikke understøtter javascripts,

- Nyt layout: g-link CMS anvender ikke længere CSS-filer til at vise dine sider. I stedet dannes al layout dynamisk direkte fra databasen,

- Ny fladere og mere overskuelig filstruktur,

- Ny forbedret cross browser kompatibilitet,

- Nye sikkerhedstiltag, som forbedrer sikkerhed generelt.

Men der er også i hundredvis af andre større og mindre forbedringer. Lad mig i flæng nævne:

- Ny online hjælp på www.help.g-link.dk hvor alle emner er listet i menuen, og hvor du kan se video bl.a. om hvordan du installerer g-link CMS, få tips & tricks til hvordan du får mest ud af dit g-link CMS og selvfølgelig masser af andre spændende emner,

- Ny temahåndtering med foruddefinerede temaer, som tillader Admin at opsætte eller ændre hele webstedets udseende med blot tre klik,

- Ny Webmaster Menu i to versioner: Simpel Menu og Udvidet Menu; den simple menuvisning halverer antallet af ikoner! (viser kun de mest anvendte),

- Nyhedsbreve kan nu udsendes både som HTML og som almindelig tekst,

- Nye tiltag til imødegåelse af spam på Forum, gBlog og registreringsformular, m.v.

- Ny filhåndtering med mulighed for preview af grafikfiler, online redigering af tekst-filer (direkte i kildekoden) og upload til en vilkårlig mappe med den nye fil-uploader,

- Nye værktøjer til vedligeholdelse af f.eks. databasetabeller,

- Og meget meget mere...

Men g-link CMS ver. 1.5 ligner også tidligere versioner, så det er ikke nødvendigt at lære nyt. Også databasen er den samme MySQL, men med en række nye tabeldefinitioner. Så hvis du vil opgradere dit g-link CMS til ver. 1.5, skal du hente og køre filen http://www.g-link.dk/download/admin_add_14-15rc2.asp før du påbegynder opgradering af dit eksisterende g-link CMS. Du kan læse mere om opgradering her på bloggen.

Fra g-link.dk skal der lyde stor tak til alle brugere og admins for masser af tilbagemeldinger og forslag til forbedringer.

/Anders
    g-link Dev