gBlog
  • Tell a Friend...
  • Info

Denne gBlog indeholder indlæg om g-link CMS ver. 1.5 og nyere.

This gBlog contains posts regarding g-link CMS ver. 1.5 and newer.
    (Unfortunately it's only in Danish Language - so far)

Recent Comments

12-03-2012 19:38
         AndersT. Nielsen
     28-12-2011 21:34
         AndersT. Nielsen

Calendar

17-10-2011
    g-link CMS ver. 1.5 i endelig version

17-10-2011
    Årets digitale julekalender fra g-link.dk kan bestilles

20-09-2011
    g-link CMS ver. 1.5 RC2 release til test

Husk når du opgraderer...

Published 26-01-2012 19:54 - Opgradering til ver. 1.5

Når du skal opgradere fra en tidligere version til ver. 1.5, så er der her en eksempelvis huskeliste til hvad du kan gøre.

Listen er ment som en vejledning, men husker du alle punkterne, så er du godt hjulpet på vej!

1. Kør databaseværktøjet til import/eksport af databasetabeller (filen admin_exp_imp_db.asp), som findes i den udvidede Webmaster Menu på sidste fane under dette ikon
      Eksporter alle dine tabeller,

2. Lav en fuldstændig backup af dit websted ved hjælp af FTP: Download alle dine filer (inklusiv de database-eksportfiler du netop har lavet) og gem dem på din lokale harddisk,

3. Download filen admin_add_14-15.asp enten fra www.g-link.dk eller help.g-link.dk Download Center,

4. Upload filen admin_add_14-15.asp til din rod-mappe og kør den fra din browsers adresselinje,

5. Slet filen admin_add_14-15.asp igen når du har kørt den; din database er nu klar til ver. 1.5,

6. Kontroller at du har en kopi af alle dit websteds filer liggende på din lokale harddisk (at FTP-overførslerne er gennemførte - hvis ikke, så vent på at overførslerne er færdige og kontroller at du har en kopi af alle filerne på din lokale harddisk),

7. Gå ind på dit websted og noter dig datoen for webstedet oprettelse (se sidefoden),

8. Download den nyeste version af g-link CMS (exe-filen med den nyeste dato) enten fra www.g-link.dk eller help.g-link.dk Download Center,

9. Slet alle filer og under-mapper undtagen counter.txt på webserveren, dvs. dit websted,

10. Dobbeltklik på filen med den nyeste version af g-link CMS (exe-filen med den nyeste dato) og pak den ud,

11. Upload alle de udpakkede filer til webserveren i samme struktur ved hjælp af FTP,

12. Når filerne er uploadet: Skriv www.ditDomæne.dk/install i din browsers adresselinje - herved åbnes den nye Install Menu,

13. Kør installationstrin [1] og [2] men ikke trin [3]
      (dvs. generér en ny fil med forbindelsesstrengen og kopier for filen fra install-mappen til rod-mappen)

14. Lås installationsmappen ved at klikke på linket under installationsmenuen meddelelse "Vigtigt",

15. Kopier alle dine billeder fra din lokale harddisk (de ligger i mappen /db/user/images) til webserverens image-mappe (/images/) ved hjælp af FTP,

16. Åbn dine gamle stylesheet filer, som nu ligger på din lokale harddisk, og indsæt værdierne for fonte, farver, baggrunde m.v. i filen admin_stylePage.asp, som findes på 2. fane i Webmaster Menuen under ikonet
      eller
      Åbn "Temahåndtering" fra filen admin_stylePage.asp og vælg et af de foruddefinerede temaer, som du så efterfølgende kan rette til,

17. Rediger menupunkterne i navigationsmenuen så alle punkter, der refererer til main.asp?id= så de i stedet peger på index.asp?id= og ret så alle interne links i navigationsmenuen åbner i samme vindue (target)

18. Gå derefter ind i de "Globale Variable" (2. fane i Webmaster Menuen) og ret relevante dele mht. margin, mv. Husk også at ændre linket til nyhedsstrtømmen (RSS-feed) fra /db/user/rss_feed.asp til /rss_feed.asp

Nu er du faktisk færdig med opgraderingen, men det kan være nødvendigt også at rette datoer i visse moduler. Og selv om 18 punkter lyder af meget, så tager det faktisk ikke så lang tid: ½ - 1 time. Prøv evt. også at køre tabelkontrolværktøjet (admin_tool_dbChecker.asp) fra Tool-menuen
    (sidste fane, udvidet Webmaster Menu) for at se om alle tabeldefinitioner er korrekte.

God fornøjelse med opgraderingen.