Signup for help - g-link CMS Newsletter here...Print?Tell a friend about this page...
Relaterede emner Konfiguration, opsætning & layout: Temaer (Skins)

Eksempler på temaer

Globale variable
     (Webstedets opsætning)

Stil: Font, farve og størrelse
     (siden layout)

Sideskabeloner (Templates)

Tips & Tricks

Del med andre

Instruktionsvideo

Hvad er et tema?

Et tema er en lille script-fil (program) som, når den køres første gang i din browser, skifter dit websteds udseende - men kun det grafiske udtryk.
Et tema indeholder værdier for farver, fonte, skiftsstørrelser og grafik, som indsættes i din database med et enkelt klik.
Men tema-filen indsætter ingen værdier, som du ikke selv kunne have indtastet.

Hvorfor vælge et tema?

Hvorfor så bruge et tema, når du selv kunne have opnået samme resultat? Tjaa, for at spare lidt tid. Hvis du finder det uoverskueligt at udfylde alle Stil Assistentens felter, så kan du skyde genvej ved at installere et tema. Og samtidig er et tema opsat, så der er en vis sammenhæng mellem valg af farver, skriftstørrelser, grafiske elementer m.m. Men da det hele kan ændres igen, så kan du også vælge at tage udgangspunkt i i et tema, og så derefter ændre det, så det passer til det udtryk, som du vil give dit websted: Du kan jo selv justere og sammensætte tekst-størrelser og -farver og matche dem med udseendet af din navigationsmenu, baggrundsgrafik, etc.

Hvor findes temafilerne?

Temafilerne findes i mappen /images/skinPacks/ I mappen finder du et antal undermapper, som indeholder grafik du kan bruge på dit site, hvis du ikke vil lave al grafikken selv.
Du kan kende filerne på deres endelse, som er .asp - og det er de eneste filer i mappen /images/skinPacks/ Du kan bruge Admins Filhåndtering (Admin´s File Manager) til at finde filerne.
Du kan kende de temafiler, som er leveret med sammen med installationen, på deres filnavn. De hedder /images/skinPacks/g-link_xxx.asp
Den letteste måde at finde temafilerne er at bruge linket til »SkinManageren«, som findes øverst på siden admin_styleMenu.asp:

• Åbn Admin Menuen,

• Klik på anden fane, "Opsætning" (Simpel Menu) eller "Konfig & layout" (Full Menu),

• Klik her på ikonet:
    Angiv sidernes layout v.hj.a. »Stil Assistenten«.     Angiv sidernes layout v.hj.a. »Stil Assistenten«.
  • Herefter åbner »Stil Assistenten« og øverst i højre side finder du et link til »Temahåndtering«
    ved at klikke på ikonet Skin Manager Icon

Hvordan installeres en temafil?

Der er ret to måder:

1. Klik på linket til venstre på listen i Temahåndtering (Skin Manager):
    SkinManager

2. I Admins Filhåndtering (Admin´s File Manager) browser du dig hen til mappen /images/skinPacks/ og her vælger du den temafil, som du vil installere:
    Når du klikker på det lille tandhjulsikon installeres temaet...

Når temaet er installeret, ser du nedenstående billede.

Mere skal der ikke til! Næste gang du genopfrisker din side, så kan du se det nye layout.

Gem et tema

Hvis du har lavet en opsætning og et layout på din hjemmeside, som du gerne vil gemme, så kan du vælge at eksportere værdierne til en tema - fil (skin file). Herved sikrer du dig at du altid kan komme tilbage til denne opsætning, hvis du efterfølgende kommer til at kludre i opsætningen.

Det er ligeså let at lave og gemme et tema, som det er at installere et tema.

Sådan gemmer du en opsætning og laver et tema

Sæt flueben i feltet "Gem som tema" som findes til højre, øverst på siden admin_styleMenu.asp:

• Åbn Admin Menuen,

• Klik på anden fane, "Opsætning" (Simpel Menu) eller "Konfig & layout" (Full Menu),

• Klik her på ikonet:
    Angiv sidernes layout v.hj.a. »Stil Assistenten«.     Angiv sidernes layout v.hj.a. »Stil Assistenten«.
  • Herefter åbner »Stil Assistenten« og øverst i højre side finder du linket til »Gem som tema«, som du skal afkrydse,

• Klik herefter på knappen »Gem ændringer« og din opsætning er gemt i mappen /images/skinPacks/ under følgende navnekonvension:
    år-måned-dag_kl__ditOpsætningsNavn.asp

• Temaet er nu tilgængeligt i »Temahåndtering«, se højere oppe på siden.

Teknisk

Når du vælger et gemme en opsætning som et tema, så hentes værdierne fra tre forskellige tabeller i databasen. Det er tabellerne "config", "tblmenucfg" og "style". Værdierne i disse tabeller skrives som et SQL UPDATE - statement i en ASP - fil, som får navnet: yyyy-mm-dd_hhmm__[style-tabellens værdi af attributten]style_name.asp

Det betyder, at hvis filen igen kaldes fra browserens adresselinje, så opdateres værdierne i de tre tabeller med den gemte fils værdier kaldes igen.