Signup for help - g-link CMS Newsletter here...Print?Tell a friend about this page...   
Relaterede emner Arbejde med filer: Update Service - en service fra g-link.dk

Admins File Uploader

Admins filhåndtering

Downlaod af filer

 Absolut sti til rodmappen

 Eksporter DB-tabel til en fil

Fordi g-link CMS er et system i udvikling, så har g-link CMS siden version 1.0 indeholdt en metode til at udskifte og tilføje filer.

Vi kalder det g-link Update Service

g-link Update Servioce betyder, at selv om du har installeret g-link CMS ver. 1.5, så er alle systemfilerne ikke fastlåst til den ver. 1.5, som du har installeret.

Filerne i ver. 1.5 har alle versionnumre, som starter med 1.5x, hvor x er det tredje ciffer i versionsnummeret. Da g-link CMS ver. 1.5 blev frigivet i sommeren 2011 havde alle filerne versionsnummer 1.50. Men allerede kort efter var de første fejl rettet og i løbet af de kommende måneder blev yderligere funktionalitet tilføjet.

For at du lettest kan få glæde af disse forbedringer, kan du anvende g-link Update Service, som virker ved at dine filers versionsnumre sammenlignes med filerne på help.g-link.dk serverens filsamling. Hvis Update Servicen finder nyere filen, end dem der er installeret på din server, så får du et link til download.

Update Servicen er let at bruge, men den er ikke automatisk: g-link.dk respekterer dine valg, så hvis du hellere vil beholde de filer, som du én gang har installeret, så sker der ingen automatiske overskrivninger af dine filer. Det kunne jo være, at du har ændret dine filer - rettet i kildekoden - så de passer bedre til dit websted. Og så ville det jo være trist, om systemet automatisk overskrev dine brugertilpasninger.

Men hvis du vælger at bruge g-link Update Service gemmes dine gamle fil-versioner. De forbliver i systemet, men skifter "efternavn" (file extension) fra .asp til .yyyy-mm-dd, så du altid kan gå tilbage ved at slette de nye filer og omdøbe de gamle filer til .asp.

 

Sådan virker g-link Update Service.

Klik på ikonet på fanen "Hjælp & Vedl." i den udvidede Webmaster Menu eller fanen "Filhåndtering" i den simple Webmaster Menu.
Husk du kan altid skifte mellem Udvidet og Simpel Webmaster Menu ved at klikke på det lille eller i øverste venstre hjørne af Webmaster Menuen.

Efter du har klikket på så åbner denne side:


Denne side sletter indholdet af din versions-fil. Klik på den grønne pil for at gå videre.

 


Når du har klikket på den grønne pil, åbner denne side med en bekræftelse på at din version-fil er slettet.
Klik på den næste grønne pil for at gå videre og slet indholdet af din versionstabel.

 


Nu er indholdet af din databases versionstabel slettet og klar til at få skrevet nye data.
Men først skal vi have læst de nye versionsnumre fra help.g-link.dk serverens filsamling og
oprettet en fil med de nye versionsnumre på din server, så vi har noget at skrive til databasen.
Klik på den grønne pil for at fortsætte med at genskrive versionstabellen med de nye versionsnumre.

 


Nu er filen med de nye versionsnumre oprettet på din server, og da din databases filversionstabel er tom,
så kan vi læse fra filen med de nye versionsnumre og indsætte værdierne i din databases versionstabel.
Klik på den grønne knap for at skrive indholdet fra filen over i databasen.

 


Nu er filversionsnumrene skrevet til din database, og du kan sammenligne dine filers versionsnumre
med versionsnumrene i  help.g-link.dk filsamling ved at klikke på den grønne pil.

 


Herover ser du et udsnit af sammenligningen: Du kan se dels din egen fil versionsnummer,
dels versionsnummeret på filen i help.g-link.dk filsamlingen. Hvis du allerede har nyeste filversion installeret,
så ser du et lille grønt tjektegn. Hvis ikke de ser det lille grønne tjektegn, kan de herunder se hvad du kan gøre.
Under listen kan du se, at der ikke er fundet nogen filer, som du ikke allerede har installeret.

 

Download opdaterede filer fra help.g-link.dk filsamling.

Hvis dine filer ikke er nyeste version, ser du et af disse ikoner eller . Smilyen betyder at din fil versionsnummer er højere end versionsnummeret på den tilsvarende fil på help.g-link.dk filsamling. Det kan ske fordi du har hentet en beta-version eller fordi, du har rettet i den originale fil og skrevet et højere versionnummer i filen linje 2. Hvis du retter i de originale filer for at forbedre dem, så vil g-link.dk meget gerne have en kopi, så vi kan gøre dine forbedringer tilgængelige for alle g-link CMS brugere. Hvis du ændrer på de originale filer for at tilpasse dem til dit websted, så er det også en god idé at opskrive versionsnummeret, så du ikke ved et uheld senere kommer til at overskrive filen.  

Hvis du ser dette ikon , så er det fordi der findes en nyere version af filen, end den version, som du har installeret. Ikonet giver automatisk et link til den den opdaterede version af filen og du kan ved at klikke på ikonet downloade filen. Når du downloader filen har den "efternavnet" .cod, men indholdet af filen er ASP-kode. Årsagen til,at filen ikke er en ASP-fil er fordi, så ville den ukritisk overskrive filen på din server - og det er vi ikke interesseret i.

 

Upload opdaterede filer til din server.

Når du har downloadet de nyeste versioner af systemfilerne skal de uploades til din server. Det kan du gøre med g-link Update Services indbyggede uploader. Ved at klikke på linket  [Upload opdaterede filer åbner du upload formularen, se herunder:

Uploaderen peger automatisk på system-mappen og det eneste du skal gøre at vælge filerne på din lokale harddisk ved hjælp af "Gennemse" - knappen. Du kan uploade op til 9 filer ad gangen. Når du har udvalgt filerne skal du blot klikke på den grønne knap for at påbegynde upload.

 

Aktiver de uploadede filer på din server.

Når du har uploadet de opdaterede filer skal de aktiveres. Det sker ved at klikke på linket  [Aktiver de nye filer]. Når du klikker på linket sker der samtidig med aktiveringen af de opdaterede filer en sikkerhedskopiering af de filer, som du ønsker at opdatere. De gamle filer hedder det samme, men med en anden extension, f.eks. bliver din gamle admin.asp omdøbt til admin.DDMMYY_HHMM. Herved bliver det muligt at "gå tilbage" til din tidligere version blot ved at omdøbe filen admin.DDMMYY_HHMM til admin.asp  igen, hvis noget skulle gå galt. 

Til at håndtere dine filer, herunder omdøbe dem igen hvis det skulle blive nødvendigt, kan du anvende "Admins Filhåndtering", som findes i Admin Menuen på fanebladet "Filhåndtering".