Signup for help - g-link CMS Newsletter here...Print?Tell a friend about this page...   
Relaterede emner Installation: Upload af g-link CMS til webserveren

Godt i gang med g-link CMS

Download g-link CMS

Udpak g-link CMS

g-link CMS på egen server?

Installationsmenuen

Opsætning & konfiguration

InstruktionsvideoUpload af g-link systemet.

 1. Der findes forskellige metoder til at uploade g-link systemet til din web-server. De er i princippet alle lige gode og tjener i denne sammenhæng kun ét formål, nemlig at overføre g-link systemets filer fra din lokale harddisk til web-serveren i den korrekte fil-struktur.
  (På et windows-system ligger filerne i c: empg-link, hvis du har pakket filerne ud til standardmappen)

 2. Fra g-link CMS ver. 1.4 er der mulighed for at bruge den uploader (gUp.vbs) som følger med distributionen. Hvis du ikke har ændret standardindstillingerne, da du pakkede installationsfilen ud, ligger uploaderen i C: empg-linkgUp.vbs. Under forudsætning af at din klient, dvs. den computer, som du uploader fra, er en PC med Windows styresystem, kan du blot dobbeltklikke på filen gUp.vbs og gå gennem nedenstående trin:

  gUp.vbs er et script, som anvender MS Windows FTP-klient. Derfor vil du sikkert også blive mødt af et par advarsler (Security Warnings), når du starter scriptet. Dem kan du roligt ignorere - og vælge "Åbn" (Open) og "Kør" (Run)!

  Du vil blive bedt om fem informationer. Hvis du har et webhotel, så har du sandsynligvis modtaget en mail fra din udbyder, som indeholder disse informationer. *


  Når filen åbner, ser du denne dialogboks:
  gUp - g-link CMS indbyggede FTP-uploader, trin 1...

  Klik på mappen med g-link CMS således:
  gUp - g-link CMS indbyggede FTP-uploader, trin 1...

  Skriv navnet eller ip-adressen på din server. Hvis du har lejet dig ind på et webhotel, så har udbyderen formodentlig sendt dig noget materiale, hvori der bl.a. står navnet på din server og hvilket brugernavn/adgangskode du skal bruge for at uploade med FTP. Prøv at læse mailen igennem igen, hvis du er i tvivl om, hvad du skal skrive.
  gUp - g-link CMS indbyggede FTP-uploader, trin 2...

  Skriv derefter hvilken mappe, der er din web-rodmappe. Måske er din web-rodmappe den samme som din servers rodmappe, men ofte ligger der en mappe under FTP-roden, som er dit websteds rodmappe. Det kan være mappen hedder "www", "public", "html", "web", "website" eller blot "dit_domænnavn.dk". Det er forskelligt fra udbyder til udbyder - prøv evt. at se i det tilsendte materiale.
  gUp - g-link CMS indbyggede FTP-uploader, trin 3...

  Indtast herefter dit brugernavn:
  gUp - g-link CMS indbyggede FTP-uploader, trin 4...

  og din adgangskode:
  gUp - g-link CMS indbyggede FTP-uploader, trin 5...

  Når dit system starter upload af dit g-link CMS, vil de se dette vindue:
  gUp - g-link CMS indbyggede FTP-uploader: Igangværende upload...
  Vinduet vil forblive åbent/tomt i op til 8-15 minutter, men hvis det lukkes efter nogle ganske få sekunder, er der noget galt: Du har indtastet en forkert parameter. Hvis du åbner filen g-DitBrugernavn.log, som ligger i din g-link mappe (C: empg-link) kan du kontrollere, om kommandolinjefilen (cmds.ftp) er korrekt opbygget.

  ! Du kan også bruge gUp sammen med tidligere versioner - du kan hente scriptet på www.g-link.dk => Download Center.


   
 3. klik for at læse en kort forklaring på hvordan gUp.vbs virker...  Teknisk om upload med gUp.vbs...
 4. I det efterfølgende er en anden metode beskrevet: Upload ved hjælp af Windows stifinder eller en browser, f.eks. MS Internet Explorer ver. 6.x.

  Hvis du har en MS Internet Explorer ver. 7.x, 8, 9 eller 10, så skal du bruge Stifinderen / explorer.exe.
  Der findes til Firefox en rigtig god FTP-plugin, som hedder FireFTP, som du også kan bruge.
  Og du kunne ligeså godt have valgt en egentlig FTP-klient som f.eks. WinCommander, CuteFTP, WS-FTP, FileZilla (gratis) eller en helt femte FTP-klient. (Visse hjemmeside redigeringsprogrammer har også indbygget FTP-klient; MS FrontPage, MS Expression Web, MS Visual Web Dev, CoffeeCup html Editor, etc.)

 5.  

  I stifinderens / browserens adresselinje skriver du:
  "ftp://dit_domain.dk/"
  (hvor dit_domain.dk er navnet på dit websted og skriv det uden " ")
  Hvis du ikke kan se browserens / stifinderens adresselinje (Address Bar), skal du blot klikke på "Vis" (View) => "Værktøjslinjer" (Toolbars) og markere "Adresselinje" (Address Bar)

   

 6. Herefter skal du indtaste brugernavn og adgangskode i dialogboksen:

  Du skal ikke markere "Log on anonymously", da det ikke giver dig skriverettigheder til web-serveren - og dem behøver du.
  Hvis det er din egen computer, som du anvender til upload, er det OK at markere "Save password", men ellers skal du ikke gøre det (af sikkerhedshensyn).

 7. Nu får du et almindeligt stifinder (Explorer) vindue med indholdet af din web-server. Tilpas vinduets størrelse så det fylder ca. halvdelen af din skærm. Åbn herefter en ny stifinder og tilpas dette vindue til ca. resten af skærmen.

 8. Marker alle filer og mapper i c: empg-link og træk hele strukturen til web-serverens FTP-vindue.
  - Alternativt kan du i mappen c: empg-link trykke CTRL + A (for at markere hele indholdet),
  - derefter trykke CTRL + C (for at kopiere indholdet til klippebordet (Clipboard)),
  - derefter skifte til web-serverens FTP-vindues ønskede mappe (webstedets rod-mappe) og
  - derefter trykke CTRL + V (for at indsætte klippebordets indhold på web-serveren).

  Husk at filerne skal overføres i samme struktur og til den mappe på webserveren, som er WWW - rodmappen. WWW - rodmappen er ikke altid den samme som den mappe, din FTP-klient åbner: WWW - rodmappen kan ofte hedde noget med "www", "ditDomænenavn.dk" eller "public" eller "HTML" eller dit brugernavn men også noget helt andet. Hvis du er i tvivl, kan du ofte få oplysningerne ved at spørge udbyderen af dit webhotel.

 9. Når kopieringen er tilendebragt, er dine filer uploadet, og du er klar til at installere selve g-link CMS!

     * Hvis ikke informationerne findes i den mail, som du modtog da du oprettede webhotellet, må du kontakte din udbyder og bede om disse informationer. [g-link.dk vil gerne hjælpe dig, men vi kender ikke alle udbydere og deres opsætninger af deres servere, så tag kontakt til din udbyder før du kontakter g-link.dk]