Article written on 13. april 2006 by Anders

TopicCategoryPlatform / OSRelated issues...
Log på igen efter 20 min (ASP session timeout)KonfigurationWinXP klient, webhotelMore about the same subject...
Description of Problem / Solution:

Søren spørger:
Kan det være rigtigt, at jeg når jeg har siddet i en ½ time og lavet et indlæg på en side, skal jeg logge på igen? Alt hvad jeg har skrevet går tabt og jeg kan begynde forfra!

15 juni 2006:
Artiklen er forældet!
- se
her hvorfor...

Anders svarer:
Ja, det kan det desværre godt. Det der sker er, at når du logger på g-link systemet opretter web-serveren en tilladelse til at du kan tilgå administratorsiderne. Denne tilladelse hedder en ``Session Cookie´´. Så længe din browser kommunikerer med web-serveren, kan web-serveren se at du er aktiv og forlænger gyldigheden af din tilladelse.
Standard tiden for en tilladelse er på de fleste servere 20 minutter.

Søren spørger:
Jamen hvorfor skruer man så ikke bare op for tiden, så den i stedet blev 6 timer eller 6 dage?

Anders svarer:
Det er faktisk muligt at skrive et par programlinier, som ændrer ``session.timeout´´-værdien, men kun så session.timeout bliver mindre end den på serveren angivne værdi eller som forlader sessionen (session.abandon), desværre ikke den anden vej.

Men det ville jo gøre det nemt, men det ville desværre også være forbundet med en række ulemper:

• Det ville jo binde en række server-ressourcer i op til 6 dage, hvilket ville forringe serverens ydelse betragteligt,
  • Det ville gøre at alle der indenfor denne 6 dages periode tilgår g-link systemets administratorsider ville få samme adgang som når du er logget på - ellers skulle det kræve at du aktivt loggede af,
  • Hvis du glemte at logge af ville alle andre (gennem din browser) kunne få adgang til dit system.

En måde at undgå at skulle skrive det hele igen, er ved at kopiere alt hvad du har lavet over i din computers klippebord. Det kan du gøre ved at placere markøren i ``Content´´-feltet og derefter trykke CTRL + A  for at markere indholdet og derefter CTRL + C for at kopiere det.

En anden - og måske smartere måde - er at højreklikke på ``webmaster-menuen´´ og klikke på en af de andre kanpper, f.eks. Tagwall.
Herved åbner du for en side, som kræver en aktiv session. Hvis du så logger på igen forlænges din adgangstilladelse eller, hvis den allerede er udløbet, du bliver mødt at login formen igen og kan taste brugernavn + password før du gemmer din side i databasen.

Article written on 13. april 2006 by Anders
Article No. #13