Article written on 5. oktober 2008 by Anders

TopicCategoryPlatform / OSRelated issues...
Tilpas åbningsside (Splash-side)KonfigurationWinXP sp2 / MSIE 6.01More about the same subject...
Description of Problem / Solution:

Henrik og Lea spørger:
Hvordan ændrer jeg den aller første side, som åbnes når jeg i min browsers adresselinie skriver www.mitdomain.dk? Skal jeg virkelig have en reklame for g-link systemet de første tre sekunder eller kan det ændres?

Anders svarer:
Selvfølgelig kan det ændres - og det bør det også, da den besøgende ellers tror at han/hun er havnet et forkert sted!
Fra ver. 1.4beta1 er det muligt at vise din side i en iFrame. Det betyder, at siden vises med en kant hele vejen rundt alt efter vinduets størrelse på den besøgende browser, så tekst og billeder ikke fylder hele vinduet. Det er smag og behag om man ønsker dette, men man kan styre lidt mere på hvordan siden opleves af den besøgende. Til gengæld er der også en række problemer forbundet hermed: Der bliver bl.a. en masse "spildplads" og man risikerer at den besøgende skal scrolle unødigt meget. Men det er meget moderne at bruge iFrame som layout. Hvis du vælger at vise din side iFrame, så bruges åbningssiden slet ikke, fordi der øjeblikkeligt stilles om til filen /index_in_iframe.asp. Hvis du vælger ikke at bruge iFrame finder du herunder vejledning til at komme videre.

Den letteste måde at ændre åbningssiden (også kaldet "Splash") er på følgende måde:

• Generér den HTML-kodede tekst, som skal indsættes i online WYSIWYG - editoren,
  • Gem  <body> ...</body>- delen i tekst-fil (*.txt) eller direkte på Windows klippebord,
  • Indsæt den HTML-kodede  <body> ...</body>  i filen åbningsfilen (index.asp (www.ditdomain.dk/index.asp)) v.hj. af Admins File Browsers tekst-redigeringsfunktion,
  • Gem den opdaterede index.asp fil i rodmappen (/).

I praksis kan du følge nedenstående trin-for-trin-vejledning.

g-link CMS ver. 0.9, ver. 1.0 beta og ver. 1.0

1. Log på som admin,
  2. I webmaster menuen, klik på dette ikon  for at åbne en ny webside,
  3. Skab dit forsideindhold på samme måde som når du laver en anden side i WYSIWYG - editoren,
  4. Skift fra WYSIWYG-visning til HTML-visning i online editoren ved at klikke på denne knap Toggle HTML - WYSIWYG mode
    (herved skifter WYSIWYG - editoren mellem HTML og WYSIWYG-visning)
  5. Kopier herefter alt mellem  <body> og </body> eksklusiv selve  <body> ...</body>-tag'en ud til en tekstfil på din lokale harddisk.
    (Marker teksten => CTRL + C for at kopiere markeret tekst => Lav ny/åbn *.txt fil => CTRL + V for at indsætte den kopierede tekst i *.txt-filen => CTRL + S for at gemme den kopierede tekst i *.txt-filen),
  6. Klik på dette ikon  for at åbne Admin File Browser,
  7. Ved hjælp af  dette ikon  kan du browse frem til filen index.asp i webstedets rod mappe,
    (Bemærk: Der findes to filer med navnet index.asp: En i mappen  /db/user/index.asp og en i rod mappen /index.asp. Du kan kende rodmappen på dette ikon: . Filen  /db/user/index.asp må ikke ændres!)
  8. Klik på filnavnet (teksten er et link) for at åbne filen i Admin File Browsers tekstredigeringsværktøj,
  9. I tekstredigeringsvinduet retter du <body>-tag'en, så dit baggrundsbillede peger på det rigtige baggrundsbillede;
     style="background-image:url(db/user/images/dinbaggrundsfil.jpg);"
    (hvis værdien dinbaggrundsfil.jpg  udelades eller peger på en forkert grafikfil, bliver baggrundsgrafik ikke vist korrekt),
  10. Herefter kopierer / Indsætter (Copy / Paste) du teksten fra din *.txt fil i index.asp  mellem <body>- og </body>-tag'en,
  11. Klik på  for at gemme din nye index.asp fil. Næste gang åbner dit websted vil du se din nye åbningsfil i din browser.

g-link CMS ver. 1.1 beta, ver. 1.1, ver. 1.2 og ver. 1.3

1. Log på som admin,
  2. I admin menuen, vælg fanen "Side & Menu" og klik på dette ikon Ny side i editoren... for at åbne en ny webside,
  3. Skab dit forsideindhold på samme måde som når du laver en anden side i WYSIWYG - editoren,
  4. Skift fra WYSIWYG-visning til HTML-visning i online editoren ved at klikke på denne knap Toggle HTML - WYSIWYG mode
    (herved skifter WYSIWYG - editoren mellem HTML og WYSIWYG-visning)
  5. Kopier herefter alt mellem <body> og </body> eksklusiv selve  <body> ...</body>-tag'en ud til en tekstfil på din lokale harddisk.
    (Marker teksten => CTRL + C for at kopiere markeret tekst => Lav ny/åbn *.txt fil => CTRL + V for at indsætte den kopierede tekst i *.txt-filen => CTRL + S for at gemme den kopierede tekst i *.txt-filen),
  6. Klik på dette ikon Admins File Browser for at åbne Admin File Browser,
  7. Ved hjælp af  dette ikon  kan du browse frem til filen index.asp i webstedets rod mappe,
    (Bemærk: Der findes to filer med navnet index.asp: En i mappen  /db/user/index.asp og en i rod mappen /index.asp. Du kan kende rodmappen på dette ikon: . Filen  /db/user/index.asp må ikke ændres!)
  8. Klik på filnavnet (teksten er et link) for at åbne filen i Admin File Browsers tekstredigeringsværktøj,
  9. I tekstredigeringsvinduet retter du <body>-tag'en, så dit baggrundsbillede peger på det rigtige baggrundsbillede;
    style="background-image:url(db/user/images/dinbaggrundsfil.jpg);"
    (hvis værdien dinbaggrundsfil.jpg  udelades eller peger på en forkert grafikfil, bliver baggrundsgrafik ikke vist korrekt),
  10. Herefter kopierer / Indsætter (Copy / Paste) du teksten fra din *.txt fil i index.asp  mellem  <body>- og </body>-tag'en,
  11. Klik på  for at gemme din nye index.asp fil. Næste gang åbner dit websted vil du se din nye åbningsfil i din browser.

g-link CMS ver. 1.4 beta1, ver. 1.4beta2 og ver. 1.4 RC1+

1. Log på som admin,
  2. I admin menuen, vælg fanen "Side & Menu" og klik på dette ikon Ny side i editoren... for at åbne en ny webside,
  3. Skab dit forsideindhold på samme måde som når du laver en anden side i WYSIWYG - editoren,
  4. Skift fra WYSIWYG-visning til HTML-visning i online editoren ved at klikke på denne knap Skifter mellem HTML- og WYSIWYG-mode Kilde
    (herved skifter WYSIWYG - editoren mellem HTML- og WYSIWYG-visning)
  5. Kopier herefter alt mellem <body> og </body> eksklusiv selve  <body> ...</body>-tag'en ud til en tekstfil på din lokale harddisk.
    (Marker teksten => CTRL + C for at kopiere markeret tekst => Lav ny/åbn *.txt fil => CTRL + V for at indsætte den kopierede tekst i *.txt-filen => CTRL + S for at gemme den kopierede tekst i *.txt-filen),
  6. Klik på dette ikon Admins File Browser for at åbne Admin File Browser,
  7. Ved hjælp af  dette ikon  kan du browse frem til filen index.asp i webstedets rod mappe,
    (Bemærk: Der findes to filer med navnet index.asp: En i mappen  /db/user/index.asp og en i rod mappen /index.asp. Du kan kende rodmappen på dette ikon: . Filen  /db/user/index.asp må ikke ændres!)
  8. Klik på filnavnet (teksten er et link) for at åbne filen i Admin File Browsers tekstredigeringsværktøj,
  9. I tekstredigeringsvinduet retter du <body>-tag'en, så dit baggrundsbillede peger på det rigtige baggrundsbillede;
    style="background-image:url(db/user/images/dinbaggrundsfil.jpg);"
    (hvis værdien dinbaggrundsfil.jpg  udelades eller peger på en forkert grafikfil, bliver baggrundsgrafik ikke vist korrekt),
  10. Herefter kopierer / Indsætter (Copy / Paste) du teksten fra din *.txt fil i index.asp  mellem  <body>- og </body>-tag'en,
  11. Klik på  for at gemme din nye index.asp fil. Næste gang åbner dit websted vil du se din nye åbningsfil i din browser.

Tips:
 Det er en god idé at kopiere indholdet af den originale  index.asp
  fra Admin File Browsers tekstredigeringsværktøj til en *.txt fil som backup, før du begynder at ændre i filen - blot for en sikkerheds skyld...
 Hvis du vil gemme information om skærmopløsning, skal du blot lade linierne umiddelbar under <body>- tag'en og til og med den første </p>-tag forblive uændrede.
 Du behøver ikke gemme din HTML-kodede tekst i en tekstfil - du kan kopiere og indsætte direkte fra Windows Clip Board.
 Du kan også redigere rod mappens /index.asp direkte i Admin File Browsers tekstredigeringsværktøj og blot udskifte relevante parametre så som baggrundsbilleder, tekst etc.
 Du kan også ændre på hvor lang tid Splash-siden skal vises og måden hvorpå den skifter ved at ændre tal-værdierne i linje 50 og 51, (i ver. 1.4 er det linje 60 og 61) altså
<meta http-equiv="refresh" content="x; url=/db/user/index.asp">
<meta http-equiv="Page-Enter" content="revealTrans(Duration=1,Transition=6)">

["Refresh" content=x;] x refererer til tiden i sekunder, de efterfølgende parametre til måden hvorpå siden skifter.

Article written on 5. oktober 2008 by Anders
Article No. #17