Signup for help - g-link CMS Newsletter here...Print?

Article written on 3. maj 2007 by Anders

TopicCategoryPlatform / OSRelated issues...
Lav om på g-link CMS - der er noget, som ikke skal med! g-link CMS (generelt)WinXP, MSIE 7.0More about the same subject...
Description of Problem / Solution:

Monica spørger:
Hvis der findes ting ellr moduler i g-link CMS standard-installation, som jeg ikke ønsker på min side, må jeg så frit ændre systemet - altså rette i kildekoden - og hvordan kan jeg så evt. fjerne dem?

Anders svarer
Først og fremmest: g-link CMS er åbent system, dvs. du både kan og må frit ændre systemet, så det passer til dine behov - uden at træde nogen ophavsretsligt over tæerne.
Faktisk skal der herfra lyde en opfordring til at ændre (og i denne sammenhæng ikke mindst forbedre) systemet.
Samtidig vil jeg også opfordre til, at du sender en kopi af dine forbedrede filer til www.g-link.dk, så andre brugere også kan få glæde af dit arbejde, næste gang g-link CMS distributionen opdateres.
Det eneste du i denne sammenhæng ikke må:

  1. Videredistribuere g-link CMS - al distribuering af systemet foregår via www.g-link.dk,
  2. Hente en gratis kopi af systemet og efterfølgende tage penge for at installere eller konfigure det,
  3. Bruge g-link CMS til kommercielle hjemmesider

Tanken bag g-link CMS er, at det skal være "Fast ~ Free ~ Flexible" hjemmesider til alle - altså et gratis system for enhver uden kommercielle interesser. Kommerciel anvendelse = Særlig aftale med g-link.dk! Men sådan en aftale kan vi jo bare lave, hvis du vil bruge systemet kommercielt...

Til den anden del af dit spørgsmål har jeg to svar:

  1. Hvis der er tale om et modul, som du ikke ønsker at anvende, lader du blot være med det! Hvis du f.eks. ikke ønsker at bruge g-link CMS Vidensbank ("Knowledgebase Module") lader du simpelthen blot være med at linke til filen knowledgebase_liste.asp, som er listen over artikler i vidensbanken. Hvis nogen af vanvare eller nysgerrighed alligevel skriver "http://www.ditdomain.dk/db/user/knowledgebase_liste.asp" får de blot følgende meddelelse:


    dit-domain.dk vidensbank er tom,
    kom venligst tilbage senere!

    dit-domain.dk knowledgebase is empty.
    Please return later!



      Send en artikel til dit-domain.dk knowledgebase 


    Der er således ikke tale om at den besøgende vil møde en fejl 404 "Page Not Found" eller lignende - blot en anden måde at se at modulet ikke er i brug.

     
  2. Hvis du derimod ønsker at ændre på systemfilerne, kan du gøre det online v.hj.a. "Admin File Browser" fra admin menuen. Ved at klikke på filnavnet åbner du filen og kan frit redigere i kildekoden. Men her skal lyde en anden opfordring: Inden du ændrer indholdet af systemfilen (*.asp eller *.js - filen)  bør du lave en kopi af filen med at andet navn, så du altid har mulighed for at genskabe indholdet af systemfilen.
    Hvis der blot er noget, som du ønsker at udelade - det kunne f.eks. være den dagsdato, som indleder nyhedssiden i nyhedsmodulet (News Module) - så kan du vælge at `udkommentere´ en del af kildekoden, dvs. koden slettes ikke, men systemet vælger at opfatte koden som en kommentar og ikke noget som skal udføres.

    Måden man udkommenterer på er afhængig af hvilket sprog, man man skal lave udkommenteringen i. g-link CMS bygger i hovedsagen på klassisk ASP. Sprogligt er der kun ringe forskel på ASP og VBS, men begge dele anvendes i g-link CMS. Desuden anvender systemet lidt Java Script, HTML, XML og SQL.
     
  3. Udkommenteringerne ser således ud:
ASP + VBS   :' [single quot, apostrof eller chr(39) findes
under * , ved siden af "Enter" på DK tastatur](GÆLDER RESTEN AF LINIEN)

JavaScript : Slash Slash, skråstreg skråstreg eller // (GÆLDER RESTEN AF LINIEN)

HTML (+ XML): <!-- udråbstegn streg streg (GÆLDER INDTIL DISSE TRE KARAKTERER)-->
: <!-- (GÆLDER INDTIL DISSE TRE KARAKTERER -->
: <!-- UDKOMMENTERET DEL ... (GÆLDER INDTIL DENNE TAG) -->

SQL : Dash Dash, streg streg eller -- (GÆLDER RESTEN AF LINIEN)
SQL : Alternativt anvendes "rem" foran liniens kode. (GÆLDER RESTEN AF LINIEN)   
Article written on 3. maj 2007 by Anders
Article No. #24

Return....