Article written on 17. maj 2007 by Anders

TopicCategoryPlatform / OSRelated issues...
Registrering af .dk - domæneInternet & BrowserWinXP ProMore about the same subject...
Description of Problem / Solution:

DK Hostmaster A/S varetager hostmasterfunktionen, det vil sige den daglige administration af .dk - domæner, herunder den tekniske administration. DK Hostmaster står, efter delegation fra DIFO, for den daglige drift af databasen. Selskabet registrerer og delegerer anden ordens domænenavne under .dk. I praksis betyder det, at alt, hvad der vedrører et domænenavn under .dk, skal gå igennem DK Hostmaster, det være sig oprettelse, overdragelse og sletning af et domænenavn under .dk.

Når en privat person eller en virksomhed ønsker at registre et domænenavn, foregår det ved, at en ansøgning indgives til en af de mange registratorer (typisk "Webhoteller" ~ Firmaer, som tilbyder hosting af din hjemmeside - se også denne side), som har indgået en aftale med DK Hostmaster. Registratorerne yder en række serviceydelser i forbindelse med registreringen, for eksempel med hensyn til tilknytning af navneserver til domænenavnet, og sørger for den endelige registrering af domænenavnet hos DK Hostmaster. Det eneste du skal gøre, er at aktivere dit DK-domæne på DK Hostmasters hjemmeside.

DK Hostmaster administrerer ligeledes "Regler for registrering, administration og konfliktløsning vedrørende domænenavn under top level domænet .dk".

Du kan også vælge at lade g-link.dk hjælpe dig: g-link.dk kan hjælpe dig med alt fra domæneregistrering over installetion til færdige hjemmesider. Priser for disse ydelser finder du her.

Article written on 17. maj 2007 by Anders
Article No. #25