Article written on 11. april 2005 by Anders

TopicCategoryPlatform / OSRelated issues...
Mere om linksEditor modulWebhotel, WinXP som klientMore about the same subject...
Description of Problem / Solution:

Ole spørger:
Hvordan laver man link fra side til side? Altså ved at klikke på en "high lightet" tekst og dermed gå videre til en ny side.

Anders svarer
:
At lave et link mellem to sider (som i virkeligheden er to forskellige records i databasens page - tabel) sker på samme måde som mellem almindelige htm/asp-sider. Dog skal der være en side, som viser "trækket" fra databasen. I g-link systemet er det lavet således,
at filerne "main.asp"  i ver. 1.0 - 1.4 og "index.asp"  i ver. 1.5+ samt "empt_win.asp" begge tager en parameter. Parameteren er ID-nummeret fra databasens page - tabel. Det betyder at du kan linke fra én "side" i databasen til en anden "side" i databasen ved at skrive:

<a href="main.asp?id=x">(Den aktive tekst)</a>

[i version 1.0 - 1.4 hvis siden skal vises med navigationsmenuen i samme vindue]

<a href="index.asp?id=x">(Den aktive tekst)</a>

[i version 1.5+ hvis siden skal vises med navigationsmenuen i samme vindue]

hvor "x" er nummeret på den ønskede side.

eller

<a href="empt_win.asp?id=x">(Den aktive tekst)</a>

[hvis siden skal vises i et nyt vindue]

hvor "x" er nummeret på den ønskede side.

I online editoren er det en del nemmere: Her skal du blot markere teksten og derefter klikke på link-ikonet  og enten skrive

main.asp?id=x [i version 1.0 - 1.4],

index.asp?id=x [i version 1.5+],

eller

empt_win.asp?id=x

i URL-feltet og efterølgende tage stilling til om den tekst, der linkes til skal vises i samme sted eller i et nyt (target=_blank) vindue. Hvis du vil kontrollere om den kode, som editoren indsætter for dig giver mening, kan man klikke på [<>] (HTML-visning i ver. 1.0 - 1.3) eller knappen Kilde, så kan man se den kildekode, der indsættes i databasen.

Hvis du endnu ikke har lavet den "side" i databasen, der linkes til, kan man blot skrive "main.asp?id=999" i URL-feltet. Så udskriver siden main.asp [i version 1.0 - 1.4] eller index.asp [i version 1.5+] første halvdel af en IF-sætning: "Denne side er under konstruktion..."
Hvis der i stedet referers til en eksisterende side, f.eks. (...asp?id=1) kaldes den record med det pågældende id i databasen. (Recorden med ID-nummer 1 er altid startsiden)

Hvis man vil linke til noget udenfor databasen eller udenfor dit websted, f.eks. en lydfil, et videoklip eller et billede på en anden web-side kan du blot indsætte denne resurses fulde URL (Uniform Ressource Locator ~ den adresse, som står i din browsers adresselinje), f.eks. Forbrugerstyrelsens logo. Det ser således ud:

Eller et helt andet web-steds startside indsættes ligeledes den fulde URL i URL-feltet, f.eks.

http://www.kms.dk.
(Kort- og Matrikelstyrelsens hjemmeside)

Den letteste måde til at linke til en ekstern side eller en anden ekstern resurse, er at ved at åbne den eksterne side i en browser og så kopiere URLen fra adresselinjen over i online-editorens link-dialogboks.

Happy linkin'

Article written on 11. april 2005 by Anders
Article No. #7