Article written on 11. marts 2005 by Anders

TopicCategoryPlatform / OSRelated issues...
Relative stier og åbning af linkEditor modulWebhotel, Win98More about the same subject...
Description of Problem / Solution:

Morten skriver:
De link til de andre sider, jeg har lavet i teksten (vore efternavne) er sat til at linke til siderne med oplysninger om os - virker ikke efter kort tid.

Anders svarer:
Det kan jeg nu ikke helt forstå - normalt forsvinder links ikke! Men man skal angive linket korrekt samt hvor det skal åbne. Det gøres også i dialogen:

Linkdialog i g-link CMS version 0.8 - 1.3

Først angiver du den URL, som du ønsker at referere til. Her gælder følgende regler:

1. Hvis du vil referere til en side i databasens side-tabel skal din URL hedde:
    main.asp?id=x (i g-link CMS version 0.8 - 1.4 og)
    index.asp?id=x (i g-link CMS version 1.4 og nyere)
    hvor x er sidens ID-nummer. Ved at bruge main.asp eller index.asp får du navigations-menuen inkluderet på siden.

Hvis du ikke ønsker navigations-menuen inkluderet skal din URL i stedet hedde:
    empt_win.asp_id=x
    hvor x er sidens ID-nummer.

2. Hvis du vil referere til en asp-side på dit eget web-site kan du anvende en relativ sti, dvs. du behøver blot at skrive filen navn, eks. news_list.asp hvis den ligger i denne mappe (/db/user/ i ver. 1.4 og ældre eller / i ver. 1.5 og nyere)

3. Hvis du vil referere til en fil fra et modul som ligger i en anden mappe på dit websted, så skal du skrive den relative sti til det andet moduls fil. Hvis du f.eks. vil referere til shoppens startside, så skal du pege på filen index.asp som ligger i shop-mappen (/db/shop/) i ver. 1.4 og ældre og i mappen /shop/ i ver. 1.5 og nyere). Når du skal op i strukturen gøres det ved at skrive "../" foran din URL, dvs. "../" betyder at du bevæger dig væk fra "/db/user/" og op i "/db/". Herefter skal du blot skrive mappens navn efterfulgt af en "/" (slash ell. skråstreg) og filens navn. I eksemplet bliver din URL da:

../shop/index.asp i ver. 1.4 og ældre eller blot
      /shop/index.asp i ver. 1.5 og nyere

4. Hvis du vil referere til en ekstern side, det vil sige en side på et andet web-site, skal du skrive den absolutte sti til filen. Hvis det er en web-stedets åbningsside behøver du ikke skrive filens navn, blot selve web-stedets navn. Husk at sætte http:// foran www. For eksempel et link til www.w3schools.com åbningsside kommer til at se således ud:
    http://www.w3schools.com
    Mens et link til en af webstedets inderliggende sider kommer til at se således ud:
    http://www.w3schools.com/asp/default.asp

``Target´´ angiver hvor man vil have linket til at åbne (i samme eller et nyt browser-vindue) Hvis man ikke angiver nogen target-værdi, er standardværdien at vinduet åbnes i samme ramme (FRAME) eller vindue, som det kaldes fra. En generel regel er, at man åbner eksterne links i et nyt vindue, mens man åbner links til sider i egen database i samme vindue/ramme (FRAME). Men hvis emnet er noget helt andet end det du linkede fra, er det ofte passende at åbne et nyt vindue. F.eks. hvis du på en nyhedsside linker til et forumindlæg eller fra forsiden linker til en kalender booking formular, så bør du nok åbne disse i et nyt vindue.

I g-link CMS ver. 1.4+ ser linkdialogen lidt mere kompleks ud, men da den er opbygget med faner, er den relativt overskuelig at navigere rundt i. Du kan læse mere om link-dialogen (ver. 1.4 og ver. 1.5+) på denne side...

Article written on 11. marts 2005 by Anders
Article No. #3