Article written on 15. marts 2005 by Anders

TopicCategoryPlatform / OSRelated issues...
Fortryd (UnDo) og stavekontrolEditor modulWebhotel, Win98 som klientMore about the same subject...
Description of Problem / Solution:

Morten skriver:
Jeg savner ofte "fortryd" muligheden. ...  Man kan selvfølgelig lukke redigeringen uden at gemme ændringer - men alligevel.

Anders svarer:
Det kan jeg godt forstå - det gør jeg også, men jeg kan simpelthen ikke kode mig ud af det! Det skyldes at MS Internet Explorer (5.5+) på dette område adskiller sig fra de fleste andre browsere (i al fald Firefox; Mozilla, Netscape, Konquer og Opera). I disse andre browsere virker "Fortryd" (undo/redo) godt - beklager, men sådan er det gået fordi vi har givet Microsoft monopol på styresystemer - og browsere! (Denne fejl er pr. 12/8-2005 rettet)

Andre browsere har andre problemer: F.eks. tillader standard installation af Firefox / Mozilla på en Windows PC ikke "kopier/sæt ind" i g-link editoren - der skal af sikkerhedshensyn ændres i browserens standardindstillinger - desværre! Det er ikke svært at gøre, bare irriterende at standard sikkerheden er så stram.
Men browsere er blevet meget komplekse de sidste 10 år, så g-link er lavet mhp. at tilgodese flest funktioner i flest browsere - og det koster lidt her og der.
På samme måde virker stavekontrollen også kun på servere med mulighed for at anvende "PERL-sproget" og CGI (Common Gateway Interface) - desværre.

Men også enkelte andre af modulene er afhængige af at serverens software indeholder de rette komponenter - f.eks. hvilken mailkomponent serveren anvender (til SMTP servicen). Men dette kan du kontrollere med det Tool, det er filen som hedder som du hedder admin_tools_component_check.asp, du skal anvende.

Article written on 15. marts 2005 by Anders
Article No. #5